Om oss

På the world is our playground delar vi, Hilda och Karin, med oss av våra högst subjektiva, osminkade och ofiltrerade bilder av det vi varit med om på våra resor. Allt finns att läsa i våra reseguider, som är skildringar av saker vi gjorde och vad vi tyckte om dem, ris och ros.

Vi har blivit för gamla, eller ska vi kanske skriva bekväma, för att åka runt med en ryggsäck och bo på skabbiga ”hotell”, nu reser vi på ett annat sätt. När vi väl är hemma börjar vi drömma om och planera för nästa äventyr. Vi älskar att resa. Genom att resa får vi en paus i vardagen, vi lär känna oss själva, vi utmanar oss och vi lär känna nya människor och kulturer. Och vi har kul! När vi reser vill vi uppleva lite mer, vi vill se det äkta och inte det tillrättalagda.

Vi som gör the world is our playground är två vänner som träffades när vi pluggade och som har hållit ihop sedan dess. Idén med the world is our playground föddes sommaren 2013 när vi skulle åka på semester till Santorini. Vi sökte efter tips på vad vi skulle göra under resan och insåg att vi saknade tips som passade oss. Vi hittade tips för backpackers, barnfamiljer och allmän fakta men inga rekommendationer som kändes aktuella för oss. Vi vill inte bara ha vanlig turistfakta utan vill veta var den goda maten finns och vad man ska göra och se för att verkligen lära känna resmålet och människorna. The world is our playground är ett sätt för oss att dela med oss av våra resor och erfarenheter. Förhoppningsvis kan du få några tips, de tipsen som vi saknade inför vår resa och vi fyller kontinuerligt på med nya reseguider.

The world is our playground and we will always be home är vårt namn och motto. För var i världen vi än är så är vi trots olikheter på ytan mycket mer lika varandra än man kan tro i början. Genom att skrapa på ytan, prata med människor och lära känna andra kulturer så lär vi känna oss själva. Just därför är vårt hem där vi hänger vår hatt och vi vill fortsätta att utmana och utmanas.