The world is our playground and we will always be home

Vi, Hilda och Karin, är två vänner som älskar att resa. Genom att resa får vi en paus från vardagen, vi hinner umgås, vi lär känna oss själva, vi utmanar oss och vi lär känna nya människor och kulturer. Och vi har kul! När vi reser vill vi uppleva lite mer; vi vill se det äkta, inte det tillrättalagda.

Genom the world is our playground vill vi dela med oss av en högst subjektiv, osminkad och ofiltrerad bild av resor vi gjort. Skildringar av saker vi gjort och vad vi tyckte om dem, ris och ros, finns att läsa i våra reseguider.

Nu planerar vi för resor och reseguider till Amsterdam, Riga, Berlin, Gambia, Vancouver, Hamburg samt en roadtrip i Europa.

Reseguider – på vårt vis

I reseguiderna delar vi med oss av våra resor och erfarenheter genom personliga reflektioner och rekommendationer. Här hittar du de senaste reseguiderna, klicka på bilden och låt dig inspireras. Alla reseguider finns samlade under Våra reseguider.

reseguide ArosaIstanbul-01reseguide MykonosPortland01Seattle01ValdIsere33

Toppar och floppar

När vi firade att the world is our playground‬ funnits i två år bjöd vi på det bästa av det bästa genom att lyfta en favorit från varje resmål på Facebook. Missade du någon av dem? Nu har vi samlat tipsen i en lista.

Vill du få tips om allt från de bästa flygplatserna och bryggerierna till de värsta turistfällorna? På sidan Listor samlar vi topp- och flopplistor utifrån olika teman.

Tips på våra favoriter

”Äleklinta på Öland är en av de vackraste platserna som du kan vara på. Stå på stenstranden, titta ut över Kalmarsunds blåa vatten och Blå Jungfrun, kasta macka med de platta stenarna, bygg stentorn eller fascineras av alla fossiler och de branta klipporna. Perfekt stället att ta med sig picknickkorgen till och titta på solnedgången.

Regelbundet tipsar vi om favoriter i Sverige, Europa och världen. Kolla in tipsen på vår sida på Facebook eller under Tips.

Håll dig uppdaterad – följ oss på sociala medier

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer så följ oss på FacebookTwitter och Instagram där vi skriver om nya reseguider, tips, listor och annan inspiration.